Battlefield

Battlefield är både ett FPS-spel (first-person shooter) där synfältet man ser är utifrån karaktärens vy och ett third-person shooter spel, vilket innebär att spelaren ser hela sin karaktär och allting utspelar sig ur tredjepersonsvy.

I dagsläget finns det 14 stycken Battlefield-spel (med expansionspaket finns det 20 stycken) och som många multiplayer-spel fokuserar Battlefield-serien på lagarbete. Du kan välja att spela ensam eller med andra spelare. Alla spelen har ett läge gemensamt och det är ett multiplayer-läge vid namn ”Conquest” där två lag tävlar om att ta kontrollen över kontrollpunkter som är utspridda över kartan. Mottagandet av spelen varierar stort, från hyfsat till bäst.

Från Battlefield 1942 till Battlefield 5

Det första spelet som kom ut var Battlefield 1942, det utspelar sig under de första åren under andra världskriget. Kartorna och övriga spel är baserade på de mest kända bataljer under det dåvarande krigets gång. Battlefield 5 som är den senaste delen, och förövrigt 15:e spelet i BF-serien, kommer att släppas globalt den 20 november 2018. Det utspelar sig också under andra världskriget men här har utvecklarna lagt till fler möjligheter att experimentera med vapen och andra speciella tillbehör för att göra det mer justerbart och personlighetsanpassat, vilket gör det hela mycket spännande. Lagarbetet är fortfarande det stora fokuset under multiplayer-spelandets omgångar.

Datorspelsutvecklaren EA DICE

DICE, vars originalnamn är ”Digital Illusions Creative Entertainments” formades 1992 i Växjö av Andreas Axelsson, Olof Gustavsson, Fredrik Liljegren och Ulf Mandorff. Idag är det ett dotterbolag till Electronic Arts och har varit sedan 2006. EA DICE har för nuvarande två huvudkontor, ett i Stockholm och ett Los Angeles. De mest kända spelen från spelbolaget är just Battlefield men även Mirror’s Edge och Star Wars: Battlefront. Det var just Battlefield 1942 och spelets expansions packet som blev deras stora genombrott inom spelvärlden. De har alla samma vision, att de vill skapa något extraordinärt och strävar alltid efter det allra bästa.