Medal of honor

Spelen Medal of honor är en serie av Tv- och datorspel i en genre som kallas förstapersonsvy, FPV. Merparten av spelen Medal of Honor utspelar sig under andra världskriget, undantaget är Warfighter där handlingen är förlagd till kriget i Afghanistan.

Spelets namn är uppkallat efter den främsta och finaste tapperhetsmedaljen som krigskämpar från den amerikanska armén kan tilldelas efter strid. Spelet Medal of honor är utvecklat av Danger Close som i sin tur är ägda av ett av världens största företag för dator- och tv-spelsutveckling, EA Studios. Medal of Honor ingår i en serie och är det trettonde spelsläppet från den spelserien. Det lanserades i oktober år 2010 och är optimerat för enheterna Windows, Playstation 3 och Xbox 360.

Realistiskt

Utvecklarna ville att spelet skulle vara så realistiskt som möjligt och därför anlitade före detta militärer som tjänstgjort för USA i Afghanistan. Militärerna var med under utvecklingsprocessen som konsulter för att skildringen av de olika uppdragen skulle bli så verklighetstrogna som möjligt. Några exempel på dessa uppdrag är att frita gisslan, besegra talibaner och infiltrera hemliga gömställen för terrorister.

Olika roller i spelet

Medal of honor utspelar sig år 2002 i Afghanistan och du som spelare kommer att få olika roller under spelets gång. Bland annat kommer du att få vara en operatör inom DEVGRU som står för United States Navy Special Warfare Development Group. Det är den högst rankade styrkan inom den amerikanska militären vars uppgift är att besegra terrorism. Du kommer också få vara olika skyttar.

Multiplayer

Spelet har också en multiplayer-sektion där du får välja mellan att vara kommandosoldat, gevärsskytt eller prickskytt. När du utför dina uppdrag får du poäng och dessa kan sedan bytas in mot exempelvis nya vapen för att nya uppdrag ska kunna lösas. När spelet släpptes orsakade det en hel del debatt då det gick att välja att vara taliban. Alternativet togs bort genom protester från världsledare.